Topení, voda, plyn, kanalizace | Praha a blízké okolí

Havárie plynového kotle

Jsme specialisté na havárie plynových kotlů. Zkušení pracovníci jsou tu pro vás 24/7, aby vám pomohli okamžitě vyřešit akutní problémy s plynovým kotlem. Volejte na náš spolehlivý nonstop dispečink, který je vám k dispozici kdykoliv.

Vždy se nám dovoláte

ochotně vám pomůžeme

jsme dobře vybavení

Řešení havárií plynových kotlů nonstop

Při havárii plynového kotle, ať už z jakékoliv příčiny, je rychlá reakce klíčová. Naši zkušení technici jsou proto připraveni zasáhnout 24/7, aby minimalizovali škody a zajistili co nejrychlejší opravu vašeho plynového kotle. Náš spolehlivý nonstop dispečink je pro vás plně dostupný kdykoliv a týmy pracovníků vždy okamžitě vyrážejí na místo havárie.

Havárie plynového kotle totiž často vede k:

  • ztrátě tepla a teplé vody – zejména v zimním období je výpadek vytápění velmi nepříjemný a ohrožuje komfort bydlení;
  • úniku nebezpečných plynů – selhání kotle může způsobit únik plynu nebo oxidu uhelnatého, které představují vážné zdravotní riziko;
  • poškození zařízení – pokud se neřeší problém okamžitě, může dojít k nevratnému poškození kotle nebo jiných součástí vytápěcího systému;
  • zvýšení nákladů – havárie často vede k dalšímu poškození systému a dražším opravám, pokud není vyřešena dostatečně rychle.

Jak rozpoznat havárii plynového kotle?

Nefunkční nebo špatně fungující kotel má výrazný negativní dopad na váš teplotný komfort, a to zejména v zimních měsících. Následující signály vám pomohou rozpoznat, že váš plynový kotel nefunguje správně a je třeba okamžitě zavolat odborníka:

  • nezvykle vysoká spotřeba plynu – náhlý nárůst spotřeby plynu bez jakéhokoliv zjevného důvodu;
  • zvláštní zvuky z kotle – kotel vydává neobvyklé zvuky, jako je například klepání, hvízdání nebo syčení;
  • výpadky vytápění nebo teplé vody – nepravidelné fungování kotle, zejména pokud zcela přestane ohřívat vodu nebo vytápět;
  • zápach plynu – únik plynu představuje vážné riziko výbuchu nebo otravy;
  • zobrazení chyby nebo selhání bezpečnostních prvků – kotel zobrazuje na displeji chybové hlášky, často například nízký tlak nebo poruchu bezpečnostního ventilu.

Co dělat při havárii plynového kotle?

Pokud zaznamenáte jakýkoliv problém s plynovým kotlem, je důležité jednat rychle – a to jak z bezpečnostních důvodů, tak proto, aby vás výpadek vytápení ovlivnil co nejméně.

Reagujte ihned a dodržujte následující pokyny, které vám pomohou minimalizovat škody způsobené havárií:

  1. okamžitě vypněte kotel – pokud máte podezření na závažnou poruchu, přeruště provoz zařízení;
  2. zavřete přívod plynu – pokud cítíte zápach plynu, okamžitě zavřete přívod plynu, abyste zabránili dalšímu úniku;
  3. vyvětrejte prostory – zajistěte, aby byly všechny prostory dobře větrané, zejména pokud máte podezření na únik plynu;
  4. zavolejte odborníka – nezkoušejte kotel opravit sami, havárie plynového kotle je závažná situace, kterou by měl řešit pouze kvalifikovaný odborník;
  5. opusťte budovu – pokud je únik plynu silný nebo máte podezření na nebezpečí výbuchu, opusťte dům a počkejte na příjezd odborníka venku.

Jak probíhá oprava havarovaného plynového kotle? 

Naši technici vám poskytnou rychlou a efektivní pomoc v případě havárie plynového kotle. Po vašem zavolání okamžitě vyrazíme k vám domů a zajistíme bezpečné a profesionální řešení, jehož součástí je:

  1. diagnostika problému – po příjezdu na místo technik provede kompletní diagnostiku kotle a identifikuje příčinu havárie;
  2. okamžitá oprava nebo náhradní řešení – je-li možné kotel rychle opravit, naši technici provedou opravu na místě, u vážnějších havárií, kdy kotel nelze ihned opravit, pak navrhneme dočasné řešení vytápění, abychom zajistili komfort ve vaší domácnosti;
  3. kontrola bezpečnostních systémů – po opravě kotle provádíme důkladnou kontrolu všech bezpečnostních prvků, abychom zajistili, že kotel pracuje v souladu s normami;
  4. prevence budoucích problémů – na základě zjištění při havárii vám doporučíme další kroky pro prevenci budoucích poruch a havárií, jako je pravidelná údržba, nahrazení kriticky poškozených dílů nebo výměna celého kotle.

Proč si vybrat Technický nonstop

  • Okamžitý zásah při havárii plynového kotle nonstop
  • Opravy a výměna poškozených vodovodních či odpadních potrubí
  • Detekce úniků vody a jejich okamžité řešení
  • Profesionální tým instalatérů s dlouholetými zkušenostmi
  • Konzultace a poradenství, jak předcházet dalším haváriím

Kontaktujte nás

Potýkáte se s havárií plynového kotle? Neváhejte a kontaktujte nás ihned. Naši pracovníci k vám do hodiny přijedou a poskytnou vám rychlou a profesionální pomoc.

  • Telefon: +420 776 546 633
  • E-mail: info@technickynonstop.cz

Technický nonstop s.r.o.

Jsme havarijní firma z Prahy specializující se na instalatérské služby s plnohodnotně vybavenými pojízdnými dílnami a jsme jediní, kteří pracují opravdu nonstop. U nás se nikdy nemusíte bát toho, že se na na dispečink nedovoláte. Nabízíme detekci úniku vody, noční výjezdy k haváriím, opravy ucpaných kanalizací, prasklých potrubí a poradíme si i s problémy, které se zdají být neřešitelné. Naše služby zahrnují také kompletní řešení pro havarijní opravy topení včetně identifikace problému, opravy kotlů, výměny radiátorů, čištění kouřovodů, opravy podlahového topení atd. Poradíme si i s poruchami a servisem čerpadel, bojlerů či podlahového topení. Všechny práce provádíme s ohledem na maximální bezpečnost a spolehlivost.

Jsme k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, abychom vám mohli poskytnout rychlou a efektivní pomoc při haváriích vody i topení nebo poskytnout poradenství. Jsme flexibilní a přizpůsobujeme se vašim potřebám, proto nás neváhejte kontaktovat, pokud máte nějaké dotazy nebo potřebujete naše služby. Věříme v kvalitu a spokojenost našich zákazníků.

💬 Co na naši práci říkají zákazníci?