Topení, voda, plyn, kanalizace | Praha a blízké okolí

Přečerpávací stanice

Přečerpávací stanice jsou zařízení, která slouží k přečerpávání odpadních vod z jednoho místa do druhého. Využívají se především v případech, kdy nelze vodu odvést samospádem, například v lokalitách, které se nachází pod úrovní kanalizace.

Vždy se nám dovoláte

ochotně vám pomůžeme

jsme dobře vybavení

Instalace a servis přečerpávacích stanic

Nabízíme vám profesionální instalaci přečerpávacích stanic a jejich následnou údržbu. Naši vyškolení technici mají dlouholeté zkušenosti se všemi druhy i značkami přečerpávacích stanic, proto opraví i případné závady snadno a rychle. Pro případ havárií jsme vám k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Proč právě Technický nonstop?

  • Široká nabídka komplexních služeb,
  • nové inovativní technologie maximalizující efektivitu práce,
  • týmy zkušených proškolených techniků,
  • havárie řešíme nonstop,
  • na náš dispečink se skutečně dovoláte 24/7!

Druhy přečerpávacích stanic

Přečerpávací stanice, jinak také přečerpávače, lze rozdělit do dvou typů, z nichž každý se hodí do jiného druhu kanalizace. Jedná se o gravitační a tlakové přečerpávací stanice.

Gravitační přečerpávací stanice patří do spádových kanalizací a doporučuje se k přečerpávání splaškových a odpadních vod pro rodinné domy, rekreační objekty nebo veřejné prostory. Čerpací stanice se v tomto případě používají k čerpání odpadních vod, které nelze odvést s využitím gravitace. Své místo tak nacházejí v lokalitách, které se nacházejí pod úrovní gravitační kanalizace.

Tlakové přečerpávací stanice slouží, jak už název napovídá, do tlakových kanalizací. Toto řešení se hodí všude tam, kde není možné využít spádovou kanalizaci, nejčastěji kvůli nevhodnému, resp. hodně členitému terénu. Mezi objekty, které využívají tento druh kanalizace s přečerpávací stanicí, tak patří například chaty či chalupy v hůře dostupných oblastech, horské hotely a podobně.

Značky přečerpávacích stanic

Mezi značky přečerpávacích stanic, se kterými se naši technici v praxi velmi často setkávají, a mají s nimi tedy bohaté zkušenosti, patří zejména:

  • Grundfos – dánská společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel a přečerpávacích stanic.
  • Wilo – německá společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel a přečerpávacích stanic.
  • KSB – německá společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel, ventilů a přečerpávacích stanic.
  • Jung Pumpen – německá společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel a přečerpávacích stanic.
  • Ebara – japonská společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel včetně přečerpávacích stanic.
  • Flygt – švédská společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel a přečerpávacích stanic.
  • ABS – švédská společnost, která se specializuje na výrobu čerpadel a přečerpávacích stanic.

Specifika různých přečerpávacích stanic

Každý typ přečerpávací stanice má své specifické vlastnosti a je přizpůsoben tomu, aby plnil svou úlohu v závislosti na konkrétních podmínkách a požadavcích. Přečerpávací stanice jsou důležitým prvkem kanalizačních a vodovodních sítí, protože umožňují přemístění tekutin na místa, kde jsou potřeba, a zajišťují tak spolehlivou a účinnou dopravu vody nebo odpadních vod.

Výběr přečerpávací stanice

Výše jmenované značky přečerpávacích stanic jsou pouze některé z mnoha možností na trhu. Každá značka může nabízet mnoho typů a velikosti přečerpávacích stanic pro různé účely. Pokud v nabídce tápete, nejste si jistí, jakou přečerpávací stanici zvolit, případně máte jiné otázky, neváhejte nás kontaktovat. Vaše otázky zodpovíme a poradíme vám se vším, co bude potřeba.

Technický nonstop s.r.o.

Jsme havarijní firma z Prahy specializující se na instalatérské služby s plnohodnotně vybavenými pojízdnými dílnami a jsme jediní, kteří pracují opravdu nonstop. U nás se nikdy nemusíte bát toho, že se na na dispečink nedovoláte. Nabízíme detekci úniku vody, noční výjezdy k haváriím, opravy ucpaných kanalizací, prasklých potrubí a poradíme si i s problémy, které se zdají být neřešitelné. Naše služby zahrnují také kompletní řešení pro havarijní opravy topení včetně identifikace problému, opravy kotlů, výměny radiátorů, čištění kouřovodů, opravy podlahového topení atd. Poradíme si i s poruchami a servisem čerpadel, bojlerů či podlahového topení. Všechny práce provádíme s ohledem na maximální bezpečnost a spolehlivost.

Jsme k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, abychom vám mohli poskytnout rychlou a efektivní pomoc při haváriích vody i topení nebo poskytnout poradenství. Jsme flexibilní a přizpůsobujeme se vašim potřebám, proto nás neváhejte kontaktovat, pokud máte nějaké dotazy nebo potřebujete naše služby. Věříme v kvalitu a spokojenost našich zákazníků.

💬 Co na naši práci říkají zákazníci?