Topení, voda, plyn, kanalizace | Praha a blízké okolí

Výměna plynových kotlů

Nabízíme profesionální výměnu plynových kotlů, která zajistí vyšší účinnost vytápění a snížení nákladů na energii. Naši technici provedou kompletní demontáž starého kotle, instalaci nového zařízení a jeho seřízení pro maximální výkon a bezpečnost.

Vždy se nám dovoláte

ochotně vám pomůžeme

jsme dobře vybavení

Proč je výměna plynového kotle důležitá?

Plynové kotle jsou populárním řešením vytápění v mnoha domácnostech a komerčních objektech. Stejně jako každé jiné technické zařízení však i plynové kotle mají omezenou životnost, a proto jednou přijde okamžik, kdy je nutné je vyměnit.

Mnoho lidí výměnu kotle odkládá, avšak starý nebo neefektivní kotel má často vážné důsledky – od zvýšené spotřeby plynu přes časté poruchy až po riziko úniku nebezpečných látek.

Výměna plynového kotle přináší hned několik klíčových výhod:

  • zvýšení účinnosti vytápění – moderní plynové kotle jsou výrazně efektivnější než starší modely, což znamená nižší náklady na energii;
  • nižší spotřeba plynu – s novým kotlem ušetříte až 30 % nákladů na vytápění;
  • bezpečnější provoz – staré kotle jsou náchylnější k poruchám a riziku úniku plynu nebo oxidu uhelnatého, zatímco moderní technologie poskytují lepší kontrolu nad bezpečností;
  • ekologický provoz – nové kotle mají nižší emise a splňují nejpřísnější ekologické normy, což přispívá ke snižování dopadu vytápění na životní prostředí.

Jak probíhá výměna plynového kotle?

Analýza stávajícího kotle a systému vytápění, kterou naši odborníci pečlivě provedou jako první. Na základě této analýzy vám pak doporučí nejvhodnější řešení.

Výběr nového kotle, který nejlépe odpovídá vašim potřebám. S výběrem vám poradíme, navíc vám díky spolupráci s předními výrobci kotlů nabídneme moderní a spolehlivá zařízení.

Demontáž starého kotle, o kterou se naši technici postarají rychle a bezpečně, navíc zajistí vše včetně ekologické likvidace odpadu.

Instalace nového kotle, která následuje po demontáži starého kotle. Součástí je zapojení nového kotle a jeho napojení na stávající topný systém.

Testování a seřízení naši technici po instalaci rovněž důkladně provedou. Seřízení je důležité, aby kotel pracoval efektivně a bezpečně. Součástí procesu je také kontrola všech bezpečnostních prvků.

Instruktáž uživatele po dokončení instalace, kdy vám poskytneme detailní informace o provozu a údržbě nového kotle.

Kdy je pravý čas na výměnu kotle?

Že byste měli začít přemýšlet o výměně plynového kotle vám napoví několik následujících signálů:

  • vysoké účty za energii – pokud vidíte, že vaše účty za plyn rostou, a přitom se vaše spotřeba výrazně nezměnila, důvodem je často právě neefektivní kotel;
  • časté opravy – opakované poruchy a opravy kotle nejenže navyšují provozní náklady, ale také snižují komfort vytápění, zejména v zimních měsících;
  • nedostatečné vytápění – pokud máte pocit, že kotel nevytápí prostory tak efektivně jako dříve, přestože běží na plný výkon, je to jedním z jasných signálů, že je čas na výměnu kotle.

Jaký nový plynový kotel vybrat?

Na trhu najdete širokou nabídku plynových kotlů, které se liší nejen výkonem, ale také funkcemi a účinností. Naši odborníci vám pomohou s výběrem optimálního řešení. Mezi základní typy plynových kotlů patří:

  • kondenzační kotle – nejefektivnější typ plynových kotlů, který využívá latentní teplo ze spalin, což znamená nižší spotřebu plynu a nižší emise;
  • atmosférické kotle – starší typ kotlů, které se však stále používají, ale jejich účinnost je nižší než u kondenzačních modelů;
  • nástěnné nebo stacionární kotle – nástěnné kotle jsou ideální pro menší prostory, zejména v domácnostech, zatímco stacionární modely jsou rozměrnější, ale také nabízejí vyšší výkon.

Proč si v Praze vybrat Technický nonstop

Naše letité zkušenosti a kvalifikovaní zkušení technici jsou zárukou kvalitně provedené čištění, oprav či právě výměny plynového kotle, a navíc za skvělou cenu. Veškerý servis plynových kotlů provádíme s nejvyšší precizností a vaše případné problémy s plynovými kotly vyřešíme rychle a efektivně. Mezi naše další výhody patří:

Máte-li jakýkoliv dotaz nebo potřebujete naše služby, neváhejte nás kontaktovat.

Kontrola kanalizace kamerou
Lokalizace kamery v potrubí

Technický nonstop s.r.o.

Jsme havarijní firma z Prahy specializující se na instalatérské služby s plnohodnotně vybavenými pojízdnými dílnami a jsme jediní, kteří pracují opravdu nonstop. U nás se nikdy nemusíte bát toho, že se na na dispečink nedovoláte. Nabízíme detekci úniku vody, noční výjezdy k haváriím, opravy ucpaných kanalizací, prasklých potrubí a poradíme si i s problémy, které se zdají být neřešitelné. Naše služby zahrnují také kompletní řešení pro havarijní opravy topení včetně identifikace problému, opravy kotlů, výměny radiátorů, čištění kouřovodů, opravy podlahového topení atd. Poradíme si i s poruchami a servisem čerpadel, bojlerů či podlahového topení. Všechny práce provádíme s ohledem na maximální bezpečnost a spolehlivost.

Jsme k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, abychom vám mohli poskytnout rychlou a efektivní pomoc při haváriích vody i topení nebo poskytnout poradenství. Jsme flexibilní a přizpůsobujeme se vašim potřebám, proto nás neváhejte kontaktovat, pokud máte nějaké dotazy nebo potřebujete naše služby. Věříme v kvalitu a spokojenost našich zákazníků.

💬 Co na naši práci říkají zákazníci?

Napište, pomůžeme Vám

Kontaktní formulář